Prima pagină > Memorie > O MULŢUMIRE

O MULŢUMIRE

În decembrie 1900, „Gazeta Săteanului” anunţa cititorii despre starea de sănătate a patronului publicaţiei, râmniceanul Constantin C. Datculescu. Pentru cititorii RETRO-RÂMNIC, spicuim din numărul cu pricina.

Directorul „Gazetei Săteanului”, care se găsesce în Sanatoriul D-rului Anton Loew din Viena de la 24 Noembrie, sub îngrijirea Profesorului D-r Mosettig şi D-rului Popa medic al Primăriei oraşului Viena, se va întoarce, împreună cu D-an Datculescu, în curând în ţară, pe deplin sănătos, graţie lui Dumnezeu şi eşcelentei îngrijiri ce i s’a prodigat.
D-l C. C. Datculescu suferea de un neoplasm, provenit din o lovitură lângă sânul stâng încă de astă primăvară şi pe care ocupaţiunile şi grijele sale nu’l îngăduise a’l opera la timp, după avisul tuturor doctorilor şi chirurgilor din Bucuresci ce consultase.
Ilustrul chirurg din Viena, Profesorul D-r Mosettig, îi făcu în seara de 23 Noembrie, de la 6.20 la 7.35 extracţiunea sânului şi al glandelor limfatice până la subţioară şi de sub subţioară pe o lungime de circa 35 centimetre, cu cel mai deplin succes, graţie şi robustei sănătăţi a plugarului Datculescu.
Spunem cele de mai sus pentru numeroşii amici ai „Gazetei Săteanului” şi Directorul ei, cari s’au grăbit a ne cere veşti.
Şi nu trebuie să uităm şi pe un vechiu prieten şi colaborator al „Gazetei Săteanului”, Doctorul Gavril Dobreanu (foto dreapta) din R.-Sărat, care, venind în’adins la Slobozia-Galbenu, nu plecă până nu obţinu cuvântul de onoare al D-lui Datculescu că va lăsa toate nevoile şi treburile, aşa de mari pe capul plugarilor din România în aceste triste epoci, şi cel mai târziu la 22 noembrie va pleca a’şi căta sănătatea.
D-r Dobreanu elevul cel mai aplicat al Profesorului Mosettig dintre toţi românii, dupe spusa acestei ilustraţiuni europene, pe lângă că a dat probe de om de inimă, dar a văzut foarte limpede boala ce din întâmplare căzu pe capul Directorului „Gazetei Săteanului” şi care ar fi fost fatală dacă s’ar mai fi întârziat operaţia.

Reclame
Categorii:Memorie
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: